vsesvitniy-den-hvoroga_05-e1613052733933.jpg - 41.4 kb
 
 
11 лютого в міжнародному календарі позначено як Всесвітній день хворого (World Day of the Sick). Цей захід задумано, скоріше, як певний соціальний крок, спрямований на підтримку людей, що потрапили в сумну категорію хворих.
Цей день встановлено Папою Римським Іоанном Павлом II (Pope John Paul II) в 1993 році з метою привернення уваги світової спільноти до людей, що страждають від різних недуг.
Всесвітній день хворого носить соціальний характер і передбачає бути ще милосерднішим, ніж зазвичай.
Профілактика захворювань в даний час грає важливу роль. Здорова людина здатна на все, оскільки її внутрішні ресурси невичерпні. Однак вік швидкостей і технологій істотно підриває нашу психіку. А це ціла культура, зодягнена в кільце формул і теорій. І без внутрішньої гармонії тут не обійтися. Кажуть, панацеї від хвороб не існує. Але погодимося з тим, що наші емоції і думки формують певні картинки, які потім можуть втілитися в життя. І якщо в наших образах багато негативної енергетики, то майбутнє може здатися дуже непривабливим. Тому людина може і повинна піклуватися про себе і інших, щоб допомогти організму протистояти негативним реакціям. Головне, щоб все робилося з вірою, надією і любов'ю.